3 Haziran 2015 Çarşamba

Lokumlu Armut Kurabiye (Resimli)

MALZEMELER

100gr. tereyağı
1/3 su bardağı (yarım su bardağından 1 parmak eksik) zeytinyağı veya sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yaklaşık 3 buçuk 4 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu ve vanilya
hamuru renklendirmek için 5-6 yaprak ıspanak- ya da yeşil gıda boyası yarım kırmızı pancar-ya da kırmızı gıda boyası
1 yemek kaşığı pudra şekeri
dolgu için güllü veya sade lokum (yaklaşık 20 adet, 300-400gr.)
süslemek için elma veya armut sapları veya karanfil taneleri



Tereyağını ve pudra şekerini kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.

Sıvıyağı ekleyip karışıma yedirin. Yumurtayı ekleyip tekrar birleşene kadar mikserle çırpın.

2 bardak un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.

Hafif yapışan bir hamur olana kadar un ilave edin. Hamurun yarından fazlasını alıp kalanına ıspanak suyu ekleyip renklendirin. Gerekirse ele yapışmayan bir hamur kıvamında un ekleyip hamuru yoğurun.

Ben renklendirme icin ıspanak buldum yeşil gıda boyası kullanmadım
Ama pancar bulamadığım icin kırmızı gıda boyası kullandım mecburen





Ufak  bir parça daha beyaz hamurdan alıp ince rendelediğiniz kırmızı gıda boyasını az sulandırıp ekleyip yine biraz un ilavesiyle yoğurun.
Sade hamuru gerekirse un ilave edip kıvamını ayarlayın.
Renkli hamurlardan birer parça alıp elinizle açarak birleştirin ve tek yassı bir hamur elde edin.


Ortasına lokum koyup yukarı doğru kapatın. Armut şekli verip sapını hafif batırın ve tepsiye yerleştirin.
Isıtılmış 170C dereceli fırında hafif pembeleşip sertleşene kadar pişirin.
Ilındıktan sonra üzerlerine biraz pudra şekeri eleyip servis yapın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme