11 Nisan 2014 Cuma

Pinuccia okuma şenliği kitap: Böğürtlen kışı

5. Kategori (20 puan): Adında bir çiçek adı olan veya "çiçek" sözcüğü geçen bir kitap okuyanlara (En az 200 sayfa).

Böğürtlen kışı-sarah jio-357 syf

Pinuccia okuma şenliği sayesinde kitaplarımı daha hızlı ve şevkle okuyorum. Bunu kitap okuyan insanlarla paylaşacak olmak beni mutlu ediyor. Keşke bulunduğumuz yerlerde sanal değil gerçek ortamda kitap okuma buluşmaları yapabilsek...
Sarah Jio'nun Böğürtlen Kışı kitabını okumaya pek niyetim yoktu açıkçası. Popüler edebiyat kitapları genelde çok kaliteli olmuyor bana göre. Şenlikte çiçek adı geçen kitap bölümüne bunu ekleyeyim bari dedim. Gerçi böğürtleni çiçek kategorisine kabul ederler mi bilmem :)
Gelelim kitaba. Evet dediğim gibi kitap tam bir popüler edebiyat kitabı. Bu okunmaya değmez anlamına gelmez tabi ki. Anne- çocuk ilişkisi üzerinden annelik duygusuna vurgu yapması bile kitabı okumaya değer kılıyor.
Vera adlı fakir kız zengin bir adama aşık oluyor ve ondan bir çocuğu oluyor ama bir gün eve gelince çocuğunu evde bulamıyor.
Claire adlı bir yıl önce hamileyken bebeğini kaybeden gazeteci de duygusal empati kurduğu için kaybolan çocuğun hikayesinin peşine düşüyor ve ilginç gerçeklerle karşılaşıyor.
Daha da fazla anlatıp okumak isteyenleri kızdırmayayım efendim :)
iyi okumalar herkese :)


2 yorum:

  1. Iyı okumalar, ben de bu senlıge bu donem yenı katıldım gerçekten de son bır ay cok verımlı gectı nedne daha once katılmamışım dıye uzuldum ;(

    Bogurtlen kışını merak ettım sımdı sıze de ıyı okumalar

    YanıtlaSil
  2. benim de ikinci katılışım bu daha önce de oluyormuş, ne kadar okursak kardır :)
    ben de bu okuma şenliğinde birinden görüp akıl etmiştim okumayı :)

    YanıtlaSil